WELKOM WELKOM


Lucaskerk
Tweeschaar 125
4822 AS Breda
tel. 076-5422433
Email: Lucaskerk@PKNBreda.nl 

 
Welkom in de Lucaskerk! 
Wij zijn een van de drie wijkkerken van de Protestantse Gemeente Breda. Als kerkgemeenschap willen we een open, betrokken en gastvrije gemeenschap zijn en hebben we aandacht voor alle leeftijden. Zowel in onze vieringen als in de activiteiten die we organiseren of aan meewerken.

Betrokken
We zijn betrokken op de maatschappij waarin we leven. Met noodopvang voor asielzoekers, financiële ondersteuning van bijvoorbeeld de Voedselbank Breda. Dat doen we steeds meer samen met de andere twee wijkkerken (Marcuskerk en Johanneskerk) van de Protestantse Gemeente Breda, evenals met andere kerken in Breda. Ook zijn we de laatste jaren activiteiten aan het organiseren in de wijk en rondom het kerkgebouw. Dit met de HeartEdge gedachte van Samuel Welles als inspiratie. De Lucashof is daar een voorbeeld van. Een bloementuin die is aangelegd en wordt onderhouden door wijkbewoners en gemeenteleden.
Er is veel ruimte om samen naar nieuwe wegen te zoeken, als individu en als kerkgemeenschap. Je bent van harte welkom!

Ben je nieuw?
Ben je helemaal nieuw in Breda en wil je verder kennismaken? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Dan kunnen we je vertellen over het reilen en zeilen in onze gemeente. 
terug