WELKOM WELKOM

4822 AS Breda
Email: Lucaskerk@PKNBreda.nl

Welkom in de Lucaskerk!
Wij zijn een van de drie wijkkerken van de Protestantse Gemeente Breda. Als kerkgemeenschap willen we een open, betrokken en gastvrije gemeenschap zijn en hebben we aandacht voor alle leeftijden. Zowel in onze vieringen als in de activiteiten die we organiseren of aan meewerken.

Betrokken
We zijn betrokken op de maatschappij waarin we leven. Met noodopvang voor asielzoekers, financiële ondersteuning van bijvoorbeeld de Voedselbank Breda. Dat doen we steeds meer samen met de andere twee wijkkerken (Marcuskerk en Johanneskerk) van de Protestantse Gemeente Breda, evenals met andere kerken in Breda. Ook zijn we de laatste jaren activiteiten aan het organiseren in de wijk en rondom het kerkgebouw. Dit met de HeartEdge gedachte van Samuel Welles als inspiratie. De Lucashof is daar een voorbeeld van. Een bloementuin die is aangelegd en wordt onderhouden door wijkbewoners en gemeenteleden.
Er is veel ruimte om samen naar nieuwe wegen te zoeken, als individu en als kerkgemeenschap. Je bent van harte welkom!

Ben je nieuw?
Ben je helemaal nieuw in Breda en wil je verder kennismaken? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Dan kunnen we je vertellen over het reilen en zeilen in onze gemeente.

Sectieteam Lucaskerk Sectieteam Lucaskerk

De Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Breda gaat over die beslissingen die de hele Bredase gemeente betreffen. Voor zaken die specifiek in de wijkkerken spelen, heeft elke wijkkerk een Sectie Team.

lees meer ยป

Vieringen en agenda Vieringen en agenda

Ga voor een overzicht van onze vieringen naar: https://www.pknbreda.nl/vieringen.
Online meevieren of terugkijken kan via Kerdienstgemist (volg de link).

De agenda van de Protestantse gemeente Breda is in te zien via: https://www.pknbreda.nl/agenda

Nieuwsbrief en kerkblad S'amen Nieuwsbrief en kerkblad S'amen
Samen op Zondag is de gezamenlijke nieuwsbrief voor de hele Protestantse gemeente te Breda. Wekelijks wordt deze nieuwsbrief verzonden naar een groot aantal mailadressen. U kunt zich hiervoor aanmelden via de website: www.PKNBreda.nl.
Ons kerkblad S'Amen wordt negen keer per jaar aan alle leden van de Protestantse Gemeente Breda gestuurd. Het laatst uitgekomen nummer van S’Amen is via deze link te lezen.

Onze vieringen online

Scan de code om naar www.Kerkdienstgemist.nl te gaan. (Of volg deze link)

@geloven.nu @geloven.nu
Gespreksavonden voor twintigers en dertigers
over geloven in de wereld van vandaag
In series van drie of vier bijeenkomsten bespreken we een
relevant boek of thema. Dominee Ton van Prooijen houdt
steeds een inleiding, waarna we met elkaar in gesprek gaan.
Wat betekenen de Bijbelverhalen voor ons leven hier en nu?
Alles wat ons bezighoudt kan aan bod komen.
Actuele info vind je op onze website: pknbreda.nl
Je kunt ook contact zoeken met Ton van Prooijen:
ds.vanprooijen@pknbreda.nl | 06-2928 3935.
De bijeenkomsten zijn in de Markuskerk, altijd op een
dinsdagavond. Natuurlijk kun je ook af en toe komen of één
van de series volgen.

Volgende bijeenkomsten zijn op 20 februari en 12 maart van 19.30 uur tot 21.00 uur in de Markuskerk
Therma: Een parel in Gods ogen.