ACTUEEL ACTUEEL
 
Vanaf Pinksteren om en om vieringen in Markuskerk en Lucaskerk
De Sectie Teams van beide wijkkerken hebben hiertoe besloten. Daarmee komen we tegemoet aan zowel de noodzaak én de wens (zeker van jongere mensen) om meer samen te vieren als ook aan de wens (van vooral oudere gemeenteleden) om de binding met het eigen kerkgebouw niet op te geven. Ook kunnen we zo in de vieringen meer de verbinding leggen met de kinderen, de jeugd en de doordeweekse activiteiten.
 

Vaar wel
Voor de uitvaart van een geliefde moet je onder tijdsdruk allerlei keuzes maken, terwijl je hoofd daar doorgaans helemaal niet naar staat. Achteraf kun je soms het gevoel krijgen dat je dingen anders had willen doen of dat bepaalde keuzes je zijn opgedrongen. Het is daarom verstandig om van tevoren na te denken over je uitvaart en erover te communiceren met de mensen waarvan je weet dat ze ermee te maken zullen krijgen.
Hanny en Ton organiseren vier bijeenkomsten op woensdagmiddagen over ‘wat is een goede uitvaart voor jou’: 31 mei, 7 juni, 21 juni en 28 juni, telkens van 14.30 tot 16 uur in de Lucaskerk. De middagen zijn deels gericht op informatie, deels op gesprek. Meld je van tevoren even aan bij Hanny: h.denouden@pknbreda.nl.

 
WELKOM WELKOM


Lucaskerk
Tweeschaar 125
4822 AS Breda
tel. 076-5422433

 
Welkom in de Lucaskerk! 
Wij zijn een van de drie wijkkerken van de Protestantse Gemeente Breda. Als kerkgemeenschap willen we een open, betrokken en gastvrije gemeenschap zijn en hebben we aandacht voor alle leeftijden. Zowel in onze vieringen als in de activiteiten die we organiseren of aan meewerken.

Betrokken
We zijn betrokken op de maatschappij waarin we leven. Met noodopvang voor asielzoekers, financiële ondersteuning van bijvoorbeeld de Voedselbank Breda. Dat doen we steeds meer samen met de andere twee wijkkerken (Marcuskerk en Johanneskerk) van de Protestantse Gemeente Breda, evenals met andere kerken in Breda. Ook zijn we de laatste jaren activiteiten aan het organiseren in de wijk en rondom het kerkgebouw. Dit met de HeartEdge gedachte van Samuel Welles als inspiratie. De Lucashof is daar een voorbeeld van. Een bloementuin die is aangelegd en wordt onderhouden door wijkbewoners en gemeenteleden.
Er is veel ruimte om samen naar nieuwe wegen te zoeken, als individu en als kerkgemeenschap. Je bent van harte welkom!

Ben je nieuw?
Ben je helemaal nieuw in Breda en wil je verder kennismaken? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Dan kunnen we je vertellen over het reilen en zeilen in onze gemeente. 


 
 
Vieringen en agenda Vieringen en agenda

Ga voor een overzicht van onze vieringen naar: https://www.pknbreda.nl/vieringen.
Online meevieren of terugkijken kan via Kerdienstgemist (volg de link).

De agenda van de Protestantse gemeente Breda is in te zien via: https://www.pknbreda.nl/agenda
 
Nieuwsbrief en kerkblad S'amen Nieuwsbrief en kerkblad S'amen
Samen op Zondag is de gezamenlijke nieuwsbrief voor de hele Protestantse gemeente te Breda. Wekelijks wordt deze nieuwsbrief verzonden naar een groot aantal mailadressen. U kunt zich hiervoor aanmelden via de website: www.PKNBreda.nl.
Ons kerkblad S'Amen wordt negen keer per jaar aan alle leden van de Protestantse Gemeente Breda gestuurd. Het laatst uitgekomen nummer van S’Amen is via deze link te lezen.
 
Onze vieringen online

Onze vieringen online
Scan de code om naar www.Kerkdienstgemist.nl te gaan. (Of volg deze link)