Vieren in Coronatijd Vieren in Coronatijd
Lucaskerk viert (minder) samen met de parochie

In het najaar mochten we, vanwege de corona- maatregelen, met 30 personen per dienst de vieringen vormgeven. Dat deden we samen met de R.K. parochie, die ons kerkgebouw ook gebruikt. Het waren waardevolle oecumenische vieringen, die we zeker niet kwijt willen raken.
Begin december 2020 hebben we samen deze vieringen geëvalueerd, ook met een enquête. Daaruit en uit verschillende mails kwam vooral het volgende: de verdeling van 15 parochianen en 15 protestanten per dienst maakte het gevoel los, dat we elkaar onderling niet voldoende konden ontmoeten.
De oecumenische ontmoetingen, zoals we die in het verleden zonder communie-rite vierden, werden zeer gewaardeerd en gemist.

In overleg met de parochie hebben we gemeend tot en met Pasen, als nieuw experiment, eenmaal per maand oecumenisch (zonder eucharistie) te vieren. De ander zondagen kerkt de Parochie om 9:00 uur en de Protestanten om 12:00 uur, elk met 30 personen maximaal.

Helaas is dat tot 19 januari nog niet het geval, vanwege de lockdown en kerken we zonder gemeenteleden online. Wanneer we groen licht krijgen, zullen we gaan kerken als bovenstaand is beschreven. In de reacties op de enquête zijn ook nog andere inhoudelijke punten genoemd, waar we graag over gaan nadenken.

Reinier Rijke, voorzitter sectieteam
ds. Joan van Kempen