WELKOM WELKOM

Maakt deel uit van
de Protestantse Gemeente Breda

Onze vieringen online

Scan deze code om naar www.Kerkdienstgemist.nl te gaan. (Of volg deze link)

Buurttuin

Buurttuin Lucaskerk – Kastanjeboom ziek
Binnenkort verwijdert de gemeente de verharding om plaats te maken voor bloemen! Toch is er niet alleen goed nieuws, want de Kastanjeboom die bij de 2e lustrumviering van de Lucaskerk door Jansje Bisschop en Joke de Kock namens de protestantse gemeente en de parochie werd geplant lijdt aan kastanjebloedingsziekte.  Hierdoor sterft de bast af en uiteindelijk ook de boom, zo concludeerde de gemeentelijke bomenexpert. Verwijdering van de boom - hoe spijtig ook - blijkt onvermijdelijk. De gemeente heeft in overleg besloten een Robinia (acacia) te planten, een boom die met schitterende bloesem veel vlinders en bijen aantrekt. Voor vragen projectbuurttuin@outlook.com
Namens HeartEdge/ Team Buurttuin Lucaskerk - Reinier Rijke, Linda de Geus, Angela Mulder en Dick de Man.

Afscheid Diaken Ben Hendriksen

In de Oecumenische viering van 20 juni 2021 namen we afscheid van diaken Ben Hendriksen.
Voor een korte impressie van onze Oecumenische samenwerking met hem klikt u hier.

Vieringen en agenda Vieringen en agenda

Ga voor een overzicht van onze vieringen naar: https://www.pknbreda.nl/vieringen.
Online meevieren of terugkijken kan via Kerdienstgemist (volg de link).

De agenda van de Protestantse gemeente Breda is in te zien via: https://www.pknbreda.nl/agenda

Minibieb Lucaskerk

Op zoek naar leesinspiratie? De minibieb is uitgebreid!
De Minibieb in de Lucaskerk is opnieuw een groot aantal boeken rijker! Van Ries Meima ontvingen we niet alleen tientallen boeken maar ook zijn boekenkast!  Nog voordat de kast goed en wel stond konden twee gemeenteleden al profiteren van de nieuwe voorraad.
De Minibieb is toegankelijk tijdens de Open Inloop op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 09.00-12.00. Op dit moment max. 1 persoon tegelijk naar binnen en 1.5 m afstand.
Idee van de Minibieb is dat hier door iedereen boeken geleend, geruild of achtergelaten kunnen worden. Als je wilt kun je het boek een boodschap meegeven op zijn reis. Zo krijgt iedereen de kans ervaringen te delen.

Team Zichtbaarheid
Dick de Man

Nieuwsbrief Nieuwsbrief
Samen op Zondag is de gezamenlijke nieuwsbrief voor de hele Protestantse gemeente te Breda. Wekelijks wordt deze nieuwsbrief verzonden naar een groot aantal mailadressen. U kunt zich hiervoor aanmelden via de website: www.PKNBreda.nl.